THERMACUT - The Cutting Company

PODUZEĆE THERMACUT, D.O.O. OSNOVALI SU TRI OSNIVAČA: DR. ING. JIŘÍM ZAPLETALEM, MGR. LUĎKEM ZAPLETALEM I ING. PAVLEM HRUŠKOU, KOJI POSTAJE PRVI DIREKTOR. PROSTORIJE ZA POGON DO 2001. GODINE KORISTIME NEKRETNINE OD POLJOPRIVREDNE ZADRUGE MÍR KUNOVICE U VÉSKY.

PODUZEĆE  THERMACUT, D.O.O. KUPUJE PODUZEĆE PLASMASTAR, D.O.O. SA SJEDIŠTEM U KUNÍNU (CZ). NASTAJE PRVI POGON, GDJE SE PROIZVODI POTROŠNI DIJELOVI ZA ZAVARIVANJEI I KASNIJE ZA PLAZMA REZANJE. POČINJEMO SA AKTIVNOM PRODAJOM NA DOMAĆEM ČEŠKOM TRŽIŠTU UZ POMOĆ ODJELA ZA TRGOVINU SA SJEDIŠTEM U POGONU U KUNINU.
OSNOVANO KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT SLOVAKIA, S.R.O., SA SJEDIŠTEM U KOMJATICE. OTVOREN PRODAJNI CENTAR U PRAGU - BOUZOV.
OSNOVANO JE KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT POLAND, SP. Z O.O., SA SJEDIŠTEM U GRADU CIESZYNU. KUPLJENA JE NEKRETNINA U INDUSTRIJSKOJ ZONI KUNOVICE I NAKON REKONSTRUKCIJE U NJU JE PRESELJENA RADIONA I EKSPEDICIJA.  
NOVIM VLASNIKOM PODUZEĆA POSTAJE STK GESSELSCHAFT FÜR SCHWEISSTECHNIK MBH, KOJA JE U 100 % VLASNIŠTVU HOLDING IBG GROUP. OSNOVANO JE PO REDU TREĆE KČERINO PODUZEĆE U MAĐARSKOJ, THERMACUT HUNGARIA, KFT. SA SJEDIŠTEM U GRADU ESZTERGOM.
web CISLA 00
KUPLJEN PROIZVOĐAČKI AREAL U MAŘATICE KOJI SVOJIM KAPACITETOM ZADOVOLJAVA ZAHTEJVE KONCENTRIRATI SVE POGONE NA JEDNO MIJESTO. POTREBNA JE KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA. OSNOVANO KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT ROMANIA, S.R.L. SA SJEDIŠTEM U GRADU TARGU-MURES.
NASTAVLJA SE SA REKONSTRUKCIJOM AREALA U MARATICE I KRAJEM GODINE SE USELJAVA PROIZVODNJA I EKSPEDICIJA.
100% VLASNIKOM PODUZEĆA POSTAJE STK GESSELSCHAFT FÜR SCHWEISSTECHNIK MBH. NOVI DIREKTOR JE ING. LUDĚK KOLAŘÍK.
ZAVRŠENA JE MONTAŽNA HALA POČINJE MONTAŽA KABLOVA PO NARUDŽBI I KOMPLETIRANJE GORIONIKA ZA PLAZMA REZANJE I ZAVARIVANJE U ZAŠTIČENOJ ATMOSFERI. OSNOVANA JE SESTRINJSKO PODUZEĆE THERMACUT GMBH U NJEMAČKOM WILNSDORFU.
PROIZVODNJA IZ KUNINA PRESELJENA JE U AREAL U UHERSKOM HRADIŠTU. ODJEL ZA TRGOVINU PRESELIO JE U RENOVIRANE PROSTORIJE U KUNINU.
PROMJENA IMIDŽA PODUZEĆA KOJA JE PROZENTIRANA NOVOM TRGOVAČKOM MARKOM. DRUGI DIREKTOR JE IMENOVAN GOSPODIN ANDREAS BÖCKLING. U RUJNU JE OSNOVANO PETO KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT HRVATSKA D.O.O., SA SJEDIŠTEM U GRADU SENJU.
POČINJE PROIZVODNJA KONTAKTNIH PROVODNICA ZA ZAVARIVANJE. OSNOVANA SU KĆERINA PODUZEĆA THERMACUT MEXICO, S.A. DE C.V. U AGUASCALIENTES I THERMACUT UK LTD. U CHESHIRE. NA TRŽIŠTE SU LANSIRANI PROIZVODI MARKE EXTRAFIRE.
REALIZIRANA JE NADOGRANDJA MONTAŽNE HALE. U PROSINCU ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I PRESELJENEJE SESTRINJSKOG PODUZEĆA U SJEVERNOJ AMERICI  THERMACUT, INC U VEĆE PROSTORIJE. OSNOVANO JE KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT U BRASILU SA SJEDIŠTEM U PETROPOLIS.
V VELJAČI ZAVRŠAVA REKONSTRUKCIJA ADMINISTRATIVNE ZGRADE. OSNOVANO KĆERINO PODUZEĆE THERMACUT FRANCE SA SJEDIŠTEM U ŠTRASBURGU I OOO „TERMAKAT“, SA SJEDIŠTEM U RUSKOM ČELJABINSKU.
DOBIVAMO CERTIFIKAT PREMA NORMI ISO 9001-2001. OSJETAN PAD POTRAŽNJE USIJED EKONOMSKE KRIZE. POČINJE SURADNJA SA ABICOR BINZEL TECHNOWELD PVT LTD INDIE.
DRAMATIČAN PORAST PROMETA USLIJED SVJETSKE RECESIJE.  LABORATORIJ JE PRESELJEN U RENOVIRANE I TEHNIČKI BOLJE OPREMLJENE PROSTORIJE.
DIREKTORIMA UZ GOSP.  ANDREASA BÖCKLINGA IMENOVANI SU I ING. DUŠAN LOUKOTA A ING. STANISLAV SLÁDEK. REALIZIRANA JE IZGRADNJA PROIZVOĐAČKOG POGONA. POČINJE SURADNJA SA ABICOR BINZEL KAYNAK TEKNIK TURECKO.
UTEMLEJENO KĆERINO PODUZEĆE CHANGZHOU TCN WELDING & CUTTING EQUIPMENT CO., LTD. SA SJEDIŠTEM U KINEKOM JIANGSU. POČINJE PRODAJA SILVER PRO ELEKTRODA. THERMACUT, S.R.O. SLAVI 20. GODIŠNJICU OD UTEMLJENJA.
ZAVRŠAVA AKVIZICIJA HOLMA® AG. POČINJE PROIZVODNJA POTROŠNOG MATERIJALA ZA LASERSKO REZANJE U THERMACUT, s.r.o. PREDSTAVLJANJE VLASTITIH PLAZMA IZVORA EX-RAFIRE® SA GORIONIKOM FHT-EX®. UTEMELJENO KĆERINO PODUZEĆE Термакат Україна ГмбХ (Thermacut Ukrajina GmbH) SA SJEDIŠTEM U PETROPAVLIVS’KA BORSCHTSCHAGIVKA
web CISLA 14
POČINJE SURADNJA U PRODAJI SA ABICOR BINZEL U AUSTRALIJI, BJELARUSIJI, SJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA I VELIKOJ BRITANIJI. PRESELJENJE SPECIJALNE PROIZVODNJE U NOVE PROSTORIJE.
web CISLA 15
POČINJE PROIZVODNJA MIG VRATOVA I SAPNICA ZA SESTRINJSKU FIRMU ALEXANDER BINZEL. PUŠTEN U POGON NOVI TEHNOLOŠKI CENTAR SA CNC STROJEVIMA OD FIRME INDEX. PREDSTAVLJANJE MARKE SMART SOLUTION.
web CISLA 16
ESTABLISHMENT OF (SHANGHAI) CUTTING AND WELDING EQUIPMENT CO. LTD., CHINA. THE BEGINNING OF COOPERATION WITH ABICOR BINZEL CENTRAL ASIA, KAZAKHSTAN.